POZIV ZA PRIJAVU – UPIS VII GENERACIJE

„Akademija demokratije za mlade žene 2022/2023“

Ukoliko imaš između 18 i 35 godina, živiš u BiH i željela bi da budeš dio programa „Akademija demokratije za mlade žene – Generacija 2020/2021“ koju vodi Udruženje „Žene za Žene International“ u BiH uz financijsku podršku NED-a (The National Endowment for Democracy), ovo je prilika da nam se javiš!

Ove godine u Akedemiju može biti primljeno ukupno 30 mladih djevojaka (koje će biti podijeljene u dvije grupe, a program edukacija će se odvijati paralelno u Sarajevu i u Banja Luci/Doboju).

Šta možeš da očekuješ?

Program Akademije će biti realizovan u periodu od oktobra 2022. godine do februara 2023. godine i uključivat će 5 edukacijskih modula u trajanju od 15 dana i praktični volonterski rad u trajanju od 100 sati.

Volonterski rad učesnica u lokalnim udruženjima u trajanju od 100 sati

Udruženje Žene za Žene International će pratiti tvoj individualni razvoj i aktivistički angažman u toku Akademije, ali i nakon završetka programa. Za sve odabrane učesnice Akademije obezbjeđen je prijevoz, smještaj, hrana, materijal, treneri, prostor, mali fond za projekte za „učenje kroz rad“ i mentoring tokom trajanja projekta.

U toku Akademije imat ćeš priliku upoznati žene liderice iz oblasti ekonomije, politike, NVO sektora, medija, biznisa, kao i učesnice prethodih Akademija, čime proširuješ mrežu kontakata utjecajnih žena koje mogu da ti pomognu u tvom ličnom razvoju i napredovanju.

Sve polaznice će nakon učešća dobiti certifikat o pohađanju Akademije i pridružiti se, kao VII generacija, Alumini Klubu mladih liderica Žene za Žene International koji trenutno broji 100 članica.

Ukoliko si mlada i ambiciozna osoba, želiš da radiš na svom ličnom razvoju i usavršavanju, potrebno je da nam pošalješ popunjen prijavni formular koji se nalazi u na linku ispod ovog teksta

do 15. septembra 2022. god:

Prijavite se na ovom linku: PRIJAVNI FORMULAR-2022-BiH

Dodatne informacije možeš dobiti na e-mail: general@zenezazene.ba