Nakon dvadesetpetogodišnjeg rada sa ženama u Bosni i Hercegovini,  Žene za žene International u 2018. godini su  započele aktivnosti na stvaranju Mreže udruženja žena za ruralni razvoj.  Stvaranje Mreže udruženja žena za ruralni razvoj je inicijativa  koja ima  cilj  umrežavanja žena iz cijele Bosne i Hercegovine. 

Mreža danas broji 17 udruženja iz cijele Bosne i Hercegovine sa preko 1.000 aktivnih članica.

Projekat “Akademija demokratije za mlade žene”  ima cilj  educiranje mladih žena o demokratiji. Ovim projektom potičemo  promovisanje većeg učešća žena u donošenju odluka u lokalnim zajednicama. Projekat podrazumijeva  pet edukacijskih modula koji se sprovode kroz različitie obuke i radionice.   Učesnice projekta, mlade žene, imaju priliku učiti o boljem pozicioniranju žena,  izborinom sistemu  u BiH, promociji mira, komunikacijskim i prezentacijskim vještinama  kao i o djelovanju u lokalnoj zajednici. 

Ako razmišljate o pokretanju vlastitog biznisa ili ste ga pokrenuli u prethodne 3 godine, volite da putujete i želite da proširite mrežu poslovnih kontakata, prijavite se na Erasmus for Young Entrepreneurs („Erasmus za mlade poduzetnice/ke“).  Program internacionalne razmjene Europske Unije „Erasmus za mlade poduzetnice/ke“ vam pruža mogućnost saradnje s iskusnom/nim  poduzetnicom/kom u drugoj državi.  Učenje kroz rad na konkretnim projektima, zajedno s iskusnom/im poduzetnicom/kom, pružit će odgovore na vaša pitanja i pripremiti vas za uspješno vođenje vlastitog biznisa. 

PROJEKTI PODRŠKE – FOND ZA ODGOVOR NA KRIZU U UKRAJINI

RURALNI RAZVOJ